Рецепти
Бомбици со зелка Ана Ѓорова

Одлични за мезе и разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(500 Грама)

Брашно(300 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Јајце(2 )

Маргарин(100 Грама)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Зелката исечкајте ја многу ситно и пржете ја на загреано масло во тенџере додека омекне.
  2. Тргнете го тенџерето од оган и зачинете ја зелката со сол и бибер.
  3. Додајте го и маргаринот, па мешајте додека да се растопи.
  4. Додајте ги павлаката и брашното и мешајте додека смесата се соедини.
  5. Со алатка за сладолед земете од смесата и топчињата редете ги во тава обложена со хартија за печење.
  6. Премачкајте ги топчињата со матени јајца и печете ги во рерна на 200 степени, 30 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: