Рецепти
Боранија на француски начин Ана Ристеска

Вкусен рецепт кој може да се јаде само така или како додаток на каков вид бил месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(зелена 450 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Сол

Шеќер

Маргарин

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Боранијата се обарува во солена вода.
  2. Кромидот се сечка ситно, потоа го ставаме во тава со маргарин, додаваме 2-3 кафени лажици шеќер и пржиме додека се зацрвени (карамелизира).
  3. Боранијата ја цедиме и ја додаваме во тавата со карамелизираниот кромид, додаваме уште малку маргарин, пржиме на среден оган и мешаме цело време (се додава сол по вкус).
  4. Кога боранијата ќе омекне, се трга од оган.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: