Рецепти
Боранија со пилешко месо Ана Ѓорова

Лесна и вкусна манџа за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(жолта 500 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Магдонос

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Павлака(неутрална 200 мл )

Лук(3 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот пржете го во тенџере на оган, а откако ќе омекне додајте ги сечканите моркови на коцки и ситно сечканиот лук.
  2. Откако зеленчукот ќе се запржи, додајте ја боранијата исечкана на парчиња.
  3. Пилешките гради исечкајте ги на коцки, па и нив додајте ги во тенџерето.
  4. Пржете и мешајте, зачинете со сол и бибер, па откако целата содржина ќе се запржи, додајте 500 мл вода и неутралната павлака и мешајте со лажица.
  5. Додајте го ситно исечканиот магдонос и варете додека течноста да испари, а месото и боранијата се сварат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: