Рецепти
Боранија со пилешко месо Ана Ѓорова

Лесна и вкусна манџа за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(жолта 500 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Магдонос

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Павлака(неутрална 200 мл )

Лук(3 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот пржете го во тенџере на оган, а откако ќе омекне додајте ги сечканите моркови на коцки и ситно сечканиот лук.
  2. Откако зеленчукот ќе се запржи, додајте ја боранијата исечкана на парчиња.
  3. Пилешките гради исечкајте ги на коцки, па и нив додајте ги во тенџерето.
  4. Пржете и мешајте, зачинете со сол и бибер, па откако целата содржина ќе се запржи, додајте 500 мл вода и неутралната павлака и мешајте со лажица.
  5. Додајте го ситно исечканиот магдонос и варете додека течноста да испари, а месото и боранијата се сварат.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: