Рецепти
Боранија со пилешко месо
Лесна и вкусна манџа за одличен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Боранија(жолта 500 Грама)
Пилешки гради(500 Грама)
Морков(3 )
Кромид(1 Главица)
Павлака(неутрална 200 мл )
Лук(3 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Кромидот пржете го во тенџере на оган, а откако ќе омекне додајте ги сечканите моркови на коцки и ситно сечканиот лук.
- Откако зеленчукот ќе се запржи, додајте ја боранијата исечкана на парчиња.
- Пилешките гради исечкајте ги на коцки, па и нив додајте ги во тенџерето.
- Пржете и мешајте, зачинете со сол и бибер, па откако целата содржина ќе се запржи, додајте 500 мл вода и неутралната павлака и мешајте со лажица.
- Додајте го ситно исечканиот магдонос и варете додека течноста да испари, а месото и боранијата се сварат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во