Рецепти
Брз колач со јаболко Ана Ѓорова

Послужете парче со чаша топол чај и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(125 Грама)

Брашно(200 Грама)

Маргарин(125 Грама)

Млеко(50 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 )

Екстракт од лимон(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Јаболко(5 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад за матење ставете ги маргаринот и шеќерот. Посолете со прстофат сол и матете со миксер додека шеќерот и маргаринот се соединат.
  2. Со непрекинато матење додавајте ги јајцата едно по едно.
  3. Потоа додајте ги брашното, млекото, екстрактот од лимон, ванилиниот шеќер и прашакот за печиво.
  4. Откако смесата ќе се соедини, исклучете го миксерот и смесата нанесете ја во намастена и набрашнета тркалезна тава бр. 26.
  5. Јаболките излупете ги, исечете ги на половина и отстранете им ги семките и дршките.
  6. Засечете ги на резанки заоблените страни на јаболките и ставете ги со засечените страни нагоре врз смесата за колачот.
  7. Печете во рерна на 180 степени, 30 минути.
  8. Подоладениот колач може по желба да го послужите премачкан со мармалад или со шеќер во прав.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: