Рецепти
Брз колач со кајсии Ана Ристеска

Брз и едноставен десерт кој оди одлично со кафе, чај или чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Масло(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Брашно(2 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1 )

Цимет(1 Пакување)

Мармалад од кајсии(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со постепено додавање на шеќерот. Потоа се додаваат брашното, млекото и маслото и се меша со рака.
  2. Во смесата се додаваат ванилин шеќер, прашокот за печиво и циметот. Сето ова добро се меша рачно и на крај се става мармаладот од кајсии.
  3. Се зема тавче, се прамчкува со масло, се става смесата и потоа се пече во загреана рерна на 250 степени.
  4. Кога смесата ќе добие кафена боја, температурата се намалува на 200 степени.
  5. Откако ќе се испече колачот, се вади од рерна и се попрскува со шеќер во прав.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: