Рецепти
Брз колач со кајсии Ана Ристеска

Брз и едноставен десерт кој оди одлично со кафе, чај или чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Масло(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Брашно(2 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1 )

Цимет(1 Пакување)

Мармалад од кајсии(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со постепено додавање на шеќерот. Потоа се додаваат брашното, млекото и маслото и се меша со рака.
  2. Во смесата се додаваат ванилин шеќер, прашокот за печиво и циметот. Сето ова добро се меша рачно и на крај се става мармаладот од кајсии.
  3. Се зема тавче, се прамчкува со масло, се става смесата и потоа се пече во загреана рерна на 250 степени.
  4. Кога смесата ќе добие кафена боја, температурата се намалува на 200 степени.
  5. Откако ќе се испече колачот, се вади од рерна и се попрскува со шеќер во прав.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: