Рецепти
Лесна пита со јаболки Ана Ристеска

Едноставна и неверојатно вкусна пита со јаболки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Шеќер(125 Грама)

Јајце(1 )

Путер(125+40 Грама)

Јаболко(3-4 )

Мармалад од кајсии(100 Грама)

Ореви(40 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој реецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Најпрво излупете ги јаболките и исечкајте ги на коцки. Поросете ги со цимет и оставете ги да постојат за циметот да се упие.
  2. Потоа замесете го тестото со брашното, шеќерот, јајцето и ладниот путер исечкан на тенки листови. Од кога ќе го замесите тестото ставете го во ќеса или проѕирна фолија и да отстои во фрижидер 30 минути.
  3. Тестото развлечете го и ставете го во калапот за печење и избоцкајте го со вилушка.
  4. Стопете 40 грама путер, додајте го мармаладот и промешајте.
  5. Врз тестото ставете ги јаболките, потоа одозгора прелијте со путерот и мармаладот и наредете ги оревите или бадемите. За декорација ставете неколку суви брусници и печете ја питата во загреана рерна на 200 степени околу 30 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: