Рецепти
Брзи домашни пирошки (посно) Ана Ѓорова

Брзо посно предјадење за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посен маргарин(250 Грама)

Брашно(500 Грама)

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бело вино(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот ставете го на собна температура да омекне. Во брашното додајте ги солта и шеќерот. Добро измешајте ги и додајте го белото вино и 200 грама од омекнатиот маргарин.
  2. Во смесата додајте вода колку да добиете мазно тесто, а потоа на работната маса со сукало расукајте кора дебела 5 мм.
  3. Тестото сечете го на квадрати. Секој квадрат виткајте го во ролат и редете ги во тавче намачкано со остатокот од маргаринот.
  4. На секоја пирошка ставете по едно ливче маргарин и печете ги 15-20 минути во загреана рерна на 220°C.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: