Рецепти
Брзи домашни пирошки (посно) Ана Ѓорова

Брзо посно предјадење за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посен маргарин(250 Грама)

Брашно(500 Грама)

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бело вино(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот ставете го на собна температура да омекне. Во брашното додајте ги солта и шеќерот. Добро измешајте ги и додајте го белото вино и 200 грама од омекнатиот маргарин.
  2. Во смесата додајте вода колку да добиете мазно тесто, а потоа на работната маса со сукало расукајте кора дебела 5 мм.
  3. Тестото сечете го на квадрати. Секој квадрат виткајте го во ролат и редете ги во тавче намачкано со остатокот од маргаринот.
  4. На секоја пирошка ставете по едно ливче маргарин и печете ги 15-20 минути во загреана рерна на 220°C.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: