Рецепти
Брзи домашни пирошки (посно)
Брзо посно предјадење за Вашите гости
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Посен маргарин(250 Грама)
Брашно(500 Грама)
Шеќер(1 Супена лажица)
Сол(1/2 Кафена лажица)
Бело вино(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Маргаринот ставете го на собна температура да омекне. Во брашното додајте ги солта и шеќерот. Добро измешајте ги и додајте го белото вино и 200 грама од омекнатиот маргарин.
- Во смесата додајте вода колку да добиете мазно тесто, а потоа на работната маса со сукало расукајте кора дебела 5 мм.
- Тестото сечете го на квадрати. Секој квадрат виткајте го во ролат и редете ги во тавче намачкано со остатокот од маргаринот.
- На секоја пирошка ставете по едно ливче маргарин и печете ги 15-20 минути во загреана рерна на 220°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во
recepto e dobar samo me cudi nema navedeno ni pecivo ni kvasec dali ezaboraveno pozzz i ubav den……
Здраво, не се заборавени состојки, рецептот така се подготвува 🙂 Поздрав и убав ден и на Вас!