Рецепти
Брзи Монте коцки Ана Ѓорова

Брз, едноставен и превкусен колач за кој не е потребно печење во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(по потреба колку да се наредат во тепсија )

Млеко(1 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(12 Супени лажици)

Шеќер(8 Супени лажици)

Маргарин(200 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Слатка павлака(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

Бел крем:

  1. Измешајте 2 дл млеко со 12 лажици густин, добро изматете со жица за да нема грутки.
  2. Во тенџере со 8 дл млеко ставете 8 лажици шеќер и ставете го на рингла да се вари. Во врелото млеко додајте ја смесата со густинот и непрекинато мешајте додека смесата се згусне.
  3. Во оладената смеса додајте 200 грама маргарин и добро изматете.

Црн крем:

  1. Стопете го чоколадото за готвење во 1/2 литар слатка павлака (топете го на тивок оган, постојано мешајте – внимавајте да не варите премногу).

Финална постапка:

  1. Бисквитите малку потопете ги во млеко и наредете ги во тепсија.
  2. Врз нив намачкајте од белиот крем, а потоа од црниот крем.
  3. Рамномерно распоредете и добро оставете го колачот да се олади неколку часа во фрижидер за да се стегне.
  4. Колачот исечете го на коцки и послужете го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: