Рецепти
Брзи пишии Ана Ѓорова

Вкусни пишии што се служат топли со сирење и чаша јогурт или кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисело млеко(300 Милилитри)

Брашно(600 Грама)

Сода бикарбона(1/2 Супена лажица)

Сол(1/2 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во еден подлабок сад се става брашното, потоа се додаваат киселото млеко, содата бикарбона, солта и печивото. Се замесува меко и мазно тесто. Пишиите може да се замесат и со обична вода, но киселото млеко му дава поголема мекост на тестото.
  2. Тестото се расукува во поголема кора со дебелина од 1 сантиметар.
  3. Расуканата кора се сече по должина на ленти, а потоа и попреку накосо за да се добијат форми на балкава. Формите може да се направат различни, на пример, кругови или некои неправилни форми по ваша желба.
  4. Добиените пишии се пржат во загреано масло, а потоа се редат на кујнска хартија за да се исцеди маснотијата од нив.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: