Рецепти
Бујон од зеленчук Ана Ристеска

За овој рецепт треба малку напор, ама вкусот го оправдува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Кромид(3 Чаши)

Морков(1 Чаша)

Праз(3 )

Свежи шампињони(1 Чаша)

Сечкан магдонос(1 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Мајчина душичка(5 Гранчиња)

Вода(8 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Загрејте го маслото на среден оган. Додајте ги кромидот, и морковот, мешајте 8 минути или додека кромидот не почне да потемнува.
  2. Исчистете го празот од коренот, надворешните листови и отсечете ги горните 15 см. Убаво исплакнете го и исушете го. Остатокот чувајте го за друга употреба.
  3. Исечкајте ги отсечените листови и горниот дел. Додајте ги останатите состојки во смесата од кромидот и зовријте.
  4. Намалете го оганот и крчкајте околу 30 минути.
  5. Изцедете во сад и зачувајте ја само течноста.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: