Рецепти
Чај со брусница и зачини Ана Ѓорова

Чај со превкусна арома на овошје и зачини што е одличен пијалак за во зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брусница(свежа 350 грама )

Вода(8 Чаши)

Стапче цимет(2 )

Каранфилче(6 )

Портокал(2 )

Лимон(1 )

Шеќер(1 Чаша)

Зелен чај(6 ќесички )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата и брусницата. Покријте со капак и варете ги 30-тина минути додека да омекне овошјето.
  2. Потоа тргнете го тенџерето од оган и додајте ги цедениот сок од портокал и лимон, каранфилчето, циметот, шеќерот и ќесичките чај.
  3. Оставете да отстои 5-10 минути, потоа извадете ги ќесичките чај од тенџерето и оставете да отстои уште половина до еден час покриено со капак.
  4. Пред псолужување загрејте го чајот и остстранете ги циметот и каранфилчето.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: