Рецепти
Чамци од компири Ана Ѓорова

Вака подготвените компири се декоративни и одлични за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Комидот ситно го сечкаме и го ставаме во тава на оган да се пржи. И пиперката ја сечкаме на коцки и ја додаваме во тавата.
  2. Засекуваме од горниот дел од компирот и со помош на лажица правиме чамци и го длабиме компирот.
  3. Средината од издлабениот компир ја додаваме во тавата со кромидот и пиперката, зачинуваме со биберот и црвениот пипер и мешаме.
  4. Доматот го сечкаме на коцки и него го додаваме во тавата.
  5. На крајот ги додаваме зачините, промешуваме и оставаме една минута да се крчка. Потоа тргаме од оган и го додаваме ренданото кравјо сирење.
  6. Компирите ги редиме во тава за печење и со лажица ги полниме со филот. Тавата ја покриваме со алуминиумска фолија.
  7. Печеме на загреана рерна од 180 степени околу 20 минути. Потоа ја отстрануваме фолијата и ги допекуваме компирите уште 15-тина минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: