Рецепти
Чамци од компири
Вака подготвените компири се декоративни и одлични за мезе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(5 )
Кромид(1 )
Домат(2 )
Зелена пиперка(3 )
Кравјо сирење(150 Грама)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Комидот ситно го сечкаме и го ставаме во тава на оган да се пржи. И пиперката ја сечкаме на коцки и ја додаваме во тавата.
- Засекуваме од горниот дел од компирот и со помош на лажица правиме чамци и го длабиме компирот.
- Средината од издлабениот компир ја додаваме во тавата со кромидот и пиперката, зачинуваме со биберот и црвениот пипер и мешаме.
- Доматот го сечкаме на коцки и него го додаваме во тавата.
- На крајот ги додаваме зачините, промешуваме и оставаме една минута да се крчка. Потоа тргаме од оган и го додаваме ренданото кравјо сирење.
- Компирите ги редиме во тава за печење и со лажица ги полниме со филот. Тавата ја покриваме со алуминиумска фолија.
- Печеме на загреана рерна од 180 степени околу 20 минути. Потоа ја отстрануваме фолијата и ги допекуваме компирите уште 15-тина минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во