Рецепти
Чамци од компири Ана Ѓорова

Вака подготвените компири се декоративни и одлични за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Комидот ситно го сечкаме и го ставаме во тава на оган да се пржи. И пиперката ја сечкаме на коцки и ја додаваме во тавата.
  2. Засекуваме од горниот дел од компирот и со помош на лажица правиме чамци и го длабиме компирот.
  3. Средината од издлабениот компир ја додаваме во тавата со кромидот и пиперката, зачинуваме со биберот и црвениот пипер и мешаме.
  4. Доматот го сечкаме на коцки и него го додаваме во тавата.
  5. На крајот ги додаваме зачините, промешуваме и оставаме една минута да се крчка. Потоа тргаме од оган и го додаваме ренданото кравјо сирење.
  6. Компирите ги редиме во тава за печење и со лажица ги полниме со филот. Тавата ја покриваме со алуминиумска фолија.
  7. Печеме на загреана рерна од 180 степени околу 20 минути. Потоа ја отстрануваме фолијата и ги допекуваме компирите уште 15-тина минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: