Рецепти
Чамци од компири Ана Ѓорова

Вака подготвените компири се декоративни и одлични за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Комидот ситно го сечкаме и го ставаме во тава на оган да се пржи. И пиперката ја сечкаме на коцки и ја додаваме во тавата.
  2. Засекуваме од горниот дел од компирот и со помош на лажица правиме чамци и го длабиме компирот.
  3. Средината од издлабениот компир ја додаваме во тавата со кромидот и пиперката, зачинуваме со биберот и црвениот пипер и мешаме.
  4. Доматот го сечкаме на коцки и него го додаваме во тавата.
  5. На крајот ги додаваме зачините, промешуваме и оставаме една минута да се крчка. Потоа тргаме од оган и го додаваме ренданото кравјо сирење.
  6. Компирите ги редиме во тава за печење и со лажица ги полниме со филот. Тавата ја покриваме со алуминиумска фолија.
  7. Печеме на загреана рерна од 180 степени околу 20 минути. Потоа ја отстрануваме фолијата и ги допекуваме компирите уште 15-тина минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: