Рецепти
Чизкејк со кафе Ана Ѓорова

Непечен колач од крем сирење и еспресо што изгледа одлично и е погоден за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бисквити(1 Чаша)

Несолен путер(4 Супени лажици)

Млеко(3/4 Чаша)

Желатин(во прав, 2-2 и пол лажички )

Крем сирење(680 Грама)

Павлака(225 Грама)

Шеќер(3/4 Чаша)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Еспресо(3 Супени лажици)

Шлаг во прав(1 Пакување)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути + 4 часа во фрижидер

Пандишпан:

  1. Измешајте ги мелените бисквити со растопениот путер додека бисквитите убаво впијат од течноста. Со прстите притиснете ја смесата во кружен калап со пречник од 22-24 см и убаво натапкајте ја на површината. Оставете да отстои во фрижидер додека го подготвувате филот.

Фил:

  1. Млекото со желатинот во прав ставете го во мало тенџере и оставете го да отстои 2 миинути.
  2. Потоа тенџерето ставете го на рингла на тивок оган и гответе со постојано мешање додека желатинот се растопи.
  3. Тргнете од оган и оставете ја смесата да се подолади.
  4. Во меѓувреме изматете го со миксер крем сирењето. Додајте ги павлаката, шеќерот и ванилата и повторно добро изматете; постепено додавајте ја оладената смеса со желатинот.
  5. Кафето измешајте го со 1 и пол лажица врела вода додека се соедини. Потоа постепено додавајте го и кафето во смесата со крем сирењето и матете уште кратко.

Финална постапка:

  1. Со лажица премачкајте го филот врз пандишпанот и убаво израмнете. Покријте со фолија и оставете го колачот да отстои 4 часа во фрижидер.
  2. Потоа изматете шлаг и декорирајте го одозгора колачот, посипете со цимет, исечете го на парчиња и послужете го. Чувајте го во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: