Рецепти
Чизкејк со кафе Ана Ѓорова

Непечен колач од крем сирење и еспресо што изгледа одлично и е погоден за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бисквити(1 Чаша)

Несолен путер(4 Супени лажици)

Млеко(3/4 Чаша)

Желатин(во прав, 2-2 и пол лажички )

Крем сирење(680 Грама)

Павлака(225 Грама)

Шеќер(3/4 Чаша)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Еспресо(3 Супени лажици)

Шлаг во прав(1 Пакување)

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути + 4 часа во фрижидер

Пандишпан:

  1. Измешајте ги мелените бисквити со растопениот путер додека бисквитите убаво впијат од течноста. Со прстите притиснете ја смесата во кружен калап со пречник од 22-24 см и убаво натапкајте ја на површината. Оставете да отстои во фрижидер додека го подготвувате филот.

Фил:

  1. Млекото со желатинот во прав ставете го во мало тенџере и оставете го да отстои 2 миинути.
  2. Потоа тенџерето ставете го на рингла на тивок оган и гответе со постојано мешање додека желатинот се растопи.
  3. Тргнете од оган и оставете ја смесата да се подолади.
  4. Во меѓувреме изматете го со миксер крем сирењето. Додајте ги павлаката, шеќерот и ванилата и повторно добро изматете; постепено додавајте ја оладената смеса со желатинот.
  5. Кафето измешајте го со 1 и пол лажица врела вода додека се соедини. Потоа постепено додавајте го и кафето во смесата со крем сирењето и матете уште кратко.

Финална постапка:

  1. Со лажица премачкајте го филот врз пандишпанот и убаво израмнете. Покријте со фолија и оставете го колачот да отстои 4 часа во фрижидер.
  2. Потоа изматете шлаг и декорирајте го одозгора колачот, посипете со цимет, исечете го на парчиња и послужете го. Чувајте го во фрижидер.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: