Рецепти
Чоколаден француски тост Ана Ристеска

Шеќерна експлозија за оние денови кога сте заслужиле да се почастите себеси со едно слатко задоволство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Јајце(2 )

Цимет(1/4 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Екстракт од ванила(1/4 Кафена лажица)

Какао(1 Кафена лажица)

Путер од кикирики-органски(2 Кафени лажици)

Еурокрем(2 Кафени лажици)

Путер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Измешајте ги јајцата, солта, циметот и какаото.
  2. Путерот ставете го во тавче за пржење и загрејте го.
  3. Една кришка леб намачкајте ја со путер од кикирики, а другата со чоколаден крем. Спојте ги кришките и формирајте сендвич.
  4. Сендвичот потопете го во јајцето и потоа ставете го да се пржи на тавчето. Пржете го од двете страни по неколку минути.
  5. Ставете го на чинија и декорирајте со шеќер во прав и прелив од чоколадо.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: