Рецепти

Чоколаден француски тост
Шеќерна експлозија за оние денови кога сте заслужиле да се почастите себеси со едно слатко задоволство
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(4 Парчиња)
Јајце(2 )
Цимет(1/4 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Екстракт од ванила(1/4 Кафена лажица)
Какао(1 Кафена лажица)
Путер од кикирики-органски(2 Кафени лажици)
Еурокрем(2 Кафени лажици)
Путер(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути
- Измешајте ги јајцата, солта, циметот и какаото.
- Путерот ставете го во тавче за пржење и загрејте го.
- Една кришка леб намачкајте ја со путер од кикирики, а другата со чоколаден крем. Спојте ги кришките и формирајте сендвич.
- Сендвичот потопете го во јајцето и потоа ставете го да се пржи на тавчето. Пржете го од двете страни по неколку минути.
- Ставете го на чинија и декорирајте со шеќер во прав и прелив од чоколадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во