Рецепти
Чоколаден француски тост Ана Ристеска

Шеќерна експлозија за оние денови кога сте заслужиле да се почастите себеси со едно слатко задоволство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Јајце(2 )

Цимет(1/4 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Екстракт од ванила(1/4 Кафена лажица)

Какао(1 Кафена лажица)

Путер од кикирики-органски(2 Кафени лажици)

Еурокрем(2 Кафени лажици)

Путер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Измешајте ги јајцата, солта, циметот и какаото.
  2. Путерот ставете го во тавче за пржење и загрејте го.
  3. Една кришка леб намачкајте ја со путер од кикирики, а другата со чоколаден крем. Спојте ги кришките и формирајте сендвич.
  4. Сендвичот потопете го во јајцето и потоа ставете го да се пржи на тавчето. Пржете го од двете страни по неколку минути.
  5. Ставете го на чинија и декорирајте со шеќер во прав и прелив од чоколадо.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: