Рецепти
Чоколадна гранола Ана Ристеска

Гранола со какао, природни засладувачи, богата со протеини и влакна! Совршен појадок или закуска.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(270 Грама)

Бадеми(сечкани 50 Грама)

Сечкани ореви(50 Грама)

Кокосови снегулки(20 Грама)

Чиа семе(20 Грама)

Органски кокосов шеќер(30 Грама)

Морска сол(1 Кафена лажица)

Какао(30 Грама)

Кокосово масло(90 Грама)

Јаворов сируп(90 Милилитри)

Чоколадо од какао(90 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 34 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170 степени.
  2. Во блендер ставете ги овесните снегулки, бадемите, оревите, чиата, кокос, кокосов шеќер, какако и сол и блендирајте неколку пати.
  3. Во мало тавче на средна температура загрејте го кокосовото масло и јаворовиот сируп додека не се стопат и соединат. Сипете ги врз сувите состојки и добро промешајте.
  4. Смесата ставете ја рамномерно на тава обложена со харија за печење и печете 17-24 минути. Со повремено промешување.
  5. Оставете целосно да се олади и потоа по желба додајте чоколадо до какао. Чувајте ја во тегла неколку недели или во замрзнувач повеќе од месец дена.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: