Рецепти
Чоколадна гранола
Гранола со какао, природни засладувачи, богата со протеини и влакна! Совршен појадок или закуска.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Овесни снегулки(270 Грама)
Бадеми(сечкани 50 Грама)
Сечкани ореви(50 Грама)
Кокосови снегулки(20 Грама)
Чиа семе(20 Грама)
Органски кокосов шеќер(30 Грама)
Морска сол(1 Кафена лажица)
Какао(30 Грама)
Кокосово масло(90 Грама)
Јаворов сируп(90 Милилитри)
Чоколадо од какао(90 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 34 минути
- Загрејте ја рерната на 170 степени.
- Во блендер ставете ги овесните снегулки, бадемите, оревите, чиата, кокос, кокосов шеќер, какако и сол и блендирајте неколку пати.
- Во мало тавче на средна температура загрејте го кокосовото масло и јаворовиот сируп додека не се стопат и соединат. Сипете ги врз сувите состојки и добро промешајте.
- Смесата ставете ја рамномерно на тава обложена со харија за печење и печете 17-24 минути. Со повремено промешување.
- Оставете целосно да се олади и потоа по желба додајте чоколадо до какао. Чувајте ја во тегла неколку недели или во замрзнувач повеќе од месец дена.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во