Рецепти
Чоколадни барови Ана Ѓорова

Кој вели дека чоколадната ужина не може да биде и здрава и вкусна?

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми(1 Чаша)

Овесни снегулки(1 Чаша)

Какао(2 Супени лажици)

Чоколадо од какао(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Урмите излупете ги од семките, чоколадото исечкајте го и изблендирајте ги со останатите состојки.
  2. Смесата ставете ја на работна површина врз хартија за печење и сплеснете ја со дланките на површината во форма на четириаголник.
  3. Исечете колачи од смесата и ставете ги да се ладат во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: