Рецепти
Чоколадни барови Ана Ѓорова

Кој вели дека чоколадната ужина не може да биде и здрава и вкусна?

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми(1 Чаша)

Овесни снегулки(1 Чаша)

Какао(2 Супени лажици)

Чоколадо од какао(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Урмите излупете ги од семките, чоколадото исечкајте го и изблендирајте ги со останатите состојки.
  2. Смесата ставете ја на работна површина врз хартија за печење и сплеснете ја со дланките на површината во форма на четириаголник.
  3. Исечете колачи од смесата и ставете ги да се ладат во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: