Рецепти
Чоколадни бомбици со џем и слатко Ана Ѓорова

Брзи и лесни бомбици за вашите гости што одлично одат со чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(од слатко 200 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Мелени ореви(200 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Џем од кајсии(1 Супена лажица)

Рум(2 Супени лажици)

Чоколадни трошки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На покрупната страна од рендето изрендајте го чоколадото и ставете го во сад за матење.
  2. Додајте ги какаото, шеќерот во прав, румот, џемот од кајсии и оревите.
  3. Со рака месете ја смесата додека да се соедини.
  4. Земете од смесата и расплескајте ја на едната рака.
  5. На средината ставете една вишна од слаткото, формирајте го топчето и извалкајте го со чоколадните трошки.
  6. На истиот начин подгответе ги сите топчиња, редете ги на чинија и ставете ги во фрижидер малку да се стврднат пред послужување.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: