Рецепти
Чоколадни бомбици со џем и слатко Ана Ѓорова

Брзи и лесни бомбици за вашите гости што одлично одат со чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(од слатко 200 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Мелени ореви(200 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Џем од кајсии(1 Супена лажица)

Рум(2 Супени лажици)

Чоколадни трошки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На покрупната страна од рендето изрендајте го чоколадото и ставете го во сад за матење.
  2. Додајте ги какаото, шеќерот во прав, румот, џемот од кајсии и оревите.
  3. Со рака месете ја смесата додека да се соедини.
  4. Земете од смесата и расплескајте ја на едната рака.
  5. На средината ставете една вишна од слаткото, формирајте го топчето и извалкајте го со чоколадните трошки.
  6. На истиот начин подгответе ги сите топчиња, редете ги на чинија и ставете ги во фрижидер малку да се стврднат пред послужување.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: