Рецепти
Чорба од лигњи Ана Ѓорова

Вкусно јадење што може да го послужите со парчиња потпечен леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(800 Грама)

Кромид(2 Главици)

Магдонос

Доматен сос(500 Милилитри)

Црвен вински оцет(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Бело вино(150 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот испржете го на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Чешнињата лук (изгмечени) додајте ги во тенџерето, па откако ќе омекнат додајте ги оцетот, виното, доматниот сос, лигњите (исечени на кругови), сечканиот магсонос и зачинете со вегета, сол и бибер.
  3. Добро измешајте ги состојките и варете 40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: