Рецепти
Чорба од лигњи
Вкусно јадење што може да го послужите со парчиња потпечен леб
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лигњи(800 Грама)
Кромид(2 Главици)
Доматен сос(500 Милилитри)
Црвен вински оцет(1 Супена лажица)
Вегета(1 Супена лажица)
Бело вино(150 Милилитри)
Лук(2 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Кромидот испржете го на загреано масло во тенџере на оган.
- Чешнињата лук (изгмечени) додајте ги во тенџерето, па откако ќе омекнат додајте ги оцетот, виното, доматниот сос, лигњите (исечени на кругови), сечканиот магсонос и зачинете со вегета, сол и бибер.
- Добро измешајте ги состојките и варете 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во