Рецепти
Чорба од лигњи Ана Ѓорова

Вкусно јадење што може да го послужите со парчиња потпечен леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(800 Грама)

Кромид(2 Главици)

Магдонос

Доматен сос(500 Милилитри)

Црвен вински оцет(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Бело вино(150 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот испржете го на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Чешнињата лук (изгмечени) додајте ги во тенџерето, па откако ќе омекнат додајте ги оцетот, виното, доматниот сос, лигњите (исечени на кругови), сечканиот магсонос и зачинете со вегета, сол и бибер.
  3. Добро измешајте ги состојките и варете 40 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: