Рецепти
Чорба од охридска белвица Ана Ѓорова

Домашна рибја чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Се вари белвицата во посолена вода заедно со една црвена сува пиперка. Рибата се чисти од коските откако ќе се свари.
  2. Икрата од белвицата се блендира со 2 лажици брашно.
  3. Водата во која се вари рибата, се процедува и се зоврива. Се додава икрата, исчистените парчиња риба и фидето.
  4. Се прави слаба запршка од масло и 2 лажици брашно. Се става во чорбата и се остава уште 5 минути да проврие.
  5. Пасираната црвена пиперка се додава и се зачинува чорбата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: