Рецепти
Чорба од печен лосос Ана Ѓорова

Интересна рибја чорба што дефинитивно нема да ве остави рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(500 Грама)

Морков(3 )

Магдонос

Сенф(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

Брашно(2 Супени лажици)

Бело вино(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Парчињата лосос ставете ги во тава за печење, попрскајте ги со масло и зачинете ги со сол, вегета и бибер.
  2. Додајте го виното и печете во рерна на 220 степени, 30 минути.
  3. На парчињата риба отстранете им ги кожата и коските, а печеното месо иситнете го на парчиња.
  4. Морковите исечкајте ги на ситни коцки и пржете ги на загреано масло во тенџере на оган, па налејте 70 мл вода.
  5. Откако течноста ќе испари, додајте го брашното и мешајте со лажица додека да се испржи.
  6. Додајте ги маснотијата од тавата за печење и парчињата лосос, па налејте 1 л вода, сечкан магдонос и исцеден лимон измешан со сенфот.
  7. Промешајте ја чорбата, варете уште малку и послужете.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: