Рецепти
Чорба од печен лосос Ана Ѓорова

Интересна рибја чорба што дефинитивно нема да ве остави рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(500 Грама)

Морков(3 )

Магдонос

Сенф(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

Брашно(2 Супени лажици)

Бело вино(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Парчињата лосос ставете ги во тава за печење, попрскајте ги со масло и зачинете ги со сол, вегета и бибер.
  2. Додајте го виното и печете во рерна на 220 степени, 30 минути.
  3. На парчињата риба отстранете им ги кожата и коските, а печеното месо иситнете го на парчиња.
  4. Морковите исечкајте ги на ситни коцки и пржете ги на загреано масло во тенџере на оган, па налејте 70 мл вода.
  5. Откако течноста ќе испари, додајте го брашното и мешајте со лажица додека да се испржи.
  6. Додајте ги маснотијата од тавата за печење и парчињата лосос, па налејте 1 л вода, сечкан магдонос и исцеден лимон измешан со сенфот.
  7. Промешајте ја чорбата, варете уште малку и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: