Рецепти
Чорба од печен лосос
Интересна рибја чорба што дефинитивно нема да ве остави рамнодушни
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лосос(500 Грама)
Морков(3 )
Сенф(2 Супени лажици)
Брашно(2 Супени лажици)
Бело вино(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Парчињата лосос ставете ги во тава за печење, попрскајте ги со масло и зачинете ги со сол, вегета и бибер.
- Додајте го виното и печете во рерна на 220 степени, 30 минути.
- На парчињата риба отстранете им ги кожата и коските, а печеното месо иситнете го на парчиња.
- Морковите исечкајте ги на ситни коцки и пржете ги на загреано масло во тенџере на оган, па налејте 70 мл вода.
- Откако течноста ќе испари, додајте го брашното и мешајте со лажица додека да се испржи.
- Додајте ги маснотијата од тавата за печење и парчињата лосос, па налејте 1 л вода, сечкан магдонос и исцеден лимон измешан со сенфот.
- Промешајте ја чорбата, варете уште малку и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во