Рецепти
Чорба од печен лосос Ана Ѓорова

Интересна рибја чорба што дефинитивно нема да ве остави рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(500 Грама)

Морков(3 )

Магдонос

Сенф(2 Супени лажици)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

Брашно(2 Супени лажици)

Бело вино(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Парчињата лосос ставете ги во тава за печење, попрскајте ги со масло и зачинете ги со сол, вегета и бибер.
  2. Додајте го виното и печете во рерна на 220 степени, 30 минути.
  3. На парчињата риба отстранете им ги кожата и коските, а печеното месо иситнете го на парчиња.
  4. Морковите исечкајте ги на ситни коцки и пржете ги на загреано масло во тенџере на оган, па налејте 70 мл вода.
  5. Откако течноста ќе испари, додајте го брашното и мешајте со лажица додека да се испржи.
  6. Додајте ги маснотијата од тавата за печење и парчињата лосос, па налејте 1 л вода, сечкан магдонос и исцеден лимон измешан со сенфот.
  7. Промешајте ја чорбата, варете уште малку и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: