Рецепти
Чорба од спанаќ со виршли Ана Ѓорова

Вкусна, домашна чорба од спанаќ со виршли

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(600 Грама)

Кромид(1 Главица)

Магдонос(1 Китка)

Масло(1 Супена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Сол

Виршли(5 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го, па кратко динстајте го на загреано масло.
  2. Додајте го исечканиот магдонос и налејте со вода. Зачинете по вкус и оставете да врие неколку минути.
  3. Додајте го исечканиот спанаќ и продолжете да готвите додека да омекне спанаќот.
  4. Пред крајот на варењето (околу 5 минути) додајте ги виршлите исечкани на кругови, па кога ќе се сварат послужете ја чорбата топла со кисело млеко.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: