Рецепти
Чорба од телешко месо Ана Ѓорова

Телешка крем-чорба со ориз и зеленчук. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(300 Грама)

Морков(1 )

Ориз(1 Шака)

Грашок(1 Шака)

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Ловоров лист(1-2 )

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На загреано масло се пропржува месото исечено на коцки.
  2. Се додава вода и се остава да се вари.
  3. По половина час се додава морковот исечкан на коцки, една шака ориз и грашак.
  4. Настрана се прави запршка: се пропржува сечканиот кромид, се додава лажица брашно и на крај црвен пипер и вегета.
  5. Ова се меша со месото, се додава ловоров лист, се вари уште 5-10 минути, а потоа се трга од оган.
  6. На крај постепено се додава и едно јајце (изматено со 100 мл вода од чорбата).
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: