Рецепти
Чорба од телешко месо Ана Ѓорова

Телешка крем-чорба со ориз и зеленчук. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(300 Грама)

Морков(1 )

Ориз(1 Шака)

Грашок(1 Шака)

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Ловоров лист(1-2 )

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На загреано масло се пропржува месото исечено на коцки.
  2. Се додава вода и се остава да се вари.
  3. По половина час се додава морковот исечкан на коцки, една шака ориз и грашак.
  4. Настрана се прави запршка: се пропржува сечканиот кромид, се додава лажица брашно и на крај црвен пипер и вегета.
  5. Ова се меша со месото, се додава ловоров лист, се вари уште 5-10 минути, а потоа се трга од оган.
  6. На крај постепено се додава и едно јајце (изматено со 100 мл вода од чорбата).
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: