Рецепти
Чорба од тиква Ана Ѓорова

Лесна и вкусна чорба од тиква и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(300 Грама)

Компир(2 )

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Масло(2 Супени лажици)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

Павлака(1 Супена лажица)

Ловоров лист

Бибер

Вегета

Сол

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквата, компирите, морковот, кромидот, лукот и ловоровиот лист се ставаат во тенџере убаво да се сварат. Потоа се пасираат или се блендираат, па се враќаат во тенџерето со вода.
  2. Од маслото и брашното се прави запршка, па се додава во тенџерето и се зачинува по вкус.
  3. Чорбата се декорира со магдонос и лажица павлака.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: