Рецепти
Чорба од тиква Ана Ѓорова

Лесна и вкусна чорба од тиква и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(300 Грама)

Компир(2 )

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Масло(2 Супени лажици)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

Павлака(1 Супена лажица)

Ловоров лист

Бибер

Вегета

Сол

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквата, компирите, морковот, кромидот, лукот и ловоровиот лист се ставаат во тенџере убаво да се сварат. Потоа се пасираат или се блендираат, па се враќаат во тенџерето со вода.
  2. Од маслото и брашното се прави запршка, па се додава во тенџерето и се зачинува по вкус.
  3. Чорбата се декорира со магдонос и лажица павлака.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: