Рецепти
Чорба со бамји Ана Ѓорова

Вегетаријанско, зеленчуково јадење што е одлично за ручек или како предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и морковите ситно се сечкаат, а доматите најпрво се лупат, па се рендаат.
  2. Свежите печурки се варат во тенџере со вода, околу 10 минути.
  3. Кромидот се пржи во тава на малку масло, па се додаваат морковот и доматите.
  4. Се остава малку да се продинста, 6-7 минути, па се налева околу 1,5 литар вода и се додаваат преостанатите состојки: печурките, компирите исечкани на помали парчиња и бамјите.
  5. Се зачинува со сол, вегета, бибер и лук во прав.
  6. Се вари 35 минути (кога ќе бидат сварени компирите, чорбата е готова).
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: