Рецепти
Чорба со бамји Ана Ѓорова

Вегетаријанско, зеленчуково јадење што е одлично за ручек или како предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и морковите ситно се сечкаат, а доматите најпрво се лупат, па се рендаат.
  2. Свежите печурки се варат во тенџере со вода, околу 10 минути.
  3. Кромидот се пржи во тава на малку масло, па се додаваат морковот и доматите.
  4. Се остава малку да се продинста, 6-7 минути, па се налева околу 1,5 литар вода и се додаваат преостанатите состојки: печурките, компирите исечкани на помали парчиња и бамјите.
  5. Се зачинува со сол, вегета, бибер и лук во прав.
  6. Се вари 35 минути (кога ќе бидат сварени компирите, чорбата е готова).
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: