Рецепти
Чорба со моркови Ана Ѓорова

Вкусна и здрава чорба како одлично предјадење или главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(3 )

Вода(1 Литар)

Коцка за супа-бујон(1 )

Јогурт(1 Чаша)

Брашно(2 Супени лажици)

Фиде(1 Шака)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Морковите се рендаат и се пржат во тенџере со малку масло. Откако малку ќе се испржат, во тенџерето се додава 1 литар вода, коцка за супа, фиде и сè заедно се вари.
  2. Во друг сад се мешаат јогуртот и брашното и се додаваат во тенџерето. Чорбата се зачинува по вкус и се меша додека не згусне, а потоа се служи топла.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: