Рецепти
Данско печиво Ана Ѓорова

Вкусни домашни ролнички што може да ги послужите како предјадење или ужинка за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(250 Милилитри)

Газирана вода(250 Милилитри)

Квасец(1 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Маргарин(125 Грама)

Брашно(по потреба )

Сирење(200 Грама)

Јајце(1 )

Сусам

Афион

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Се замеува тесто од млекото, киселата вода, квасецот, шеќерот, солта, маргаринот и брашното и се дели на 6 топчиња.
  2. Секое топче се расукува во кора и се редат по 3 едно врз друго.
  3. Од првите три наредени кори се сука голема кора која се премачкува со маргарин и врз неа се реди ренданото сирење или пица филот (шунка, кечап, оригано).
  4. Се витка како ролат, со рацете се издолжува и се сече на триаголници или на кругови.
  5. Се редат во плех, се премачкуваат со јајце, се посипуваат со сусам и ким или со мешани суви зачини (босилек, магдонос, рузмарин), се чекаат 20 минути да стасаат и потоа се печат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: