Рецепти
Десерт од јаболки Ана Ѓорова

Брз и едноставен десерт од јаболки во бело вино, со шлаг и мелени ореви.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 )

Бело вино(1 Децилитар)

Белка од јајце(4 )

Мелени ореви(4 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(1-2 Кафени лажици)

Шеќер(2 Супени лажици)

Жолчка од јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јаболките излупете ги, преполовете ги и ставете ги во тенџере на оган со вино и малку вода да се варат околу 10 минути. Потоа префрлете ги во плиток огноотпорен сад.
  2. Со миксер изматете ги белките од јајца во цврст снег и додајте ги мелените ореви, кората од лимон, шеќер и жолчката.
  3. Јаболките прелијте ги со смесата од белките и печете ги во загреана рерна на 185°C, околу 20 минути. Декорирајте со парчиња орев.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: