Рецепти
Џем од сливи со цимет Ана Ѓорова

Ароматичен домашен џем од сливи кој се подготвува брзо и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(1 Килограм)

Шеќер(200 Грама)

Стапче цимет(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сливите исчистете ги, преполовете ги и извадете им ги семките.
  2. Ставете ги сливите во тенџере да се готват заедно со шеќерот и парче кора од стапче цимет додека не омекнат.
  3. Добиената топла смеса распоредете ја во загреани стаклени тегли и затворете ги. За подобро да го сочувате џемот, може да ги ставите незатворените тегли во загреана рерна на врвот да се создаде кора и потоа да затворите.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: