Рецепти
Џем од сливи со цимет Ана Ѓорова

Ароматичен домашен џем од сливи кој се подготвува брзо и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(1 Килограм)

Шеќер(200 Грама)

Стапче цимет(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сливите исчистете ги, преполовете ги и извадете им ги семките.
  2. Ставете ги сливите во тенџере да се готват заедно со шеќерот и парче кора од стапче цимет додека не омекнат.
  3. Добиената топла смеса распоредете ја во загреани стаклени тегли и затворете ги. За подобро да го сочувате џемот, може да ги ставите незатворените тегли во загреана рерна на врвот да се создаде кора и потоа да затворите.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: