Рецепти
Џем од сливи со цимет Ана Ѓорова

Ароматичен домашен џем од сливи кој се подготвува брзо и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(1 Килограм)

Шеќер(200 Грама)

Стапче цимет(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сливите исчистете ги, преполовете ги и извадете им ги семките.
  2. Ставете ги сливите во тенџере да се готват заедно со шеќерот и парче кора од стапче цимет додека не омекнат.
  3. Добиената топла смеса распоредете ја во загреани стаклени тегли и затворете ги. За подобро да го сочувате џемот, може да ги ставите незатворените тегли во загреана рерна на врвот да се создаде кора и потоа да затворите.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: