Рецепти
Домашен чили сос
Омилен прелив за печена пченка во Мексико, но исто така може да се послужи и на коктел сендвичи или со варен зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Чили пиперка(5-6 )
Масло(2-3 Супени лажици)
Маргарин(0.5 Чаша)
Лимон(1 )
Целер(неколку листови )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Пиперките испечете ги во загреана рерна на 200°C, околу 2-3 минути, а потоа прелијте ги со зовриена вода и оставете ги да отстојат 20 минути. Исцедете ги и сомелете ги и во сад измешајте ги со маслото.
- Од подготвениот крем одвојте 3 лажици и измешајте ги во блендер со листови целер, исцеден сок од 1 лимон и маргарин.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во