Рецепти
Домашен сладолед од чоколадо Ана Ѓорова

Лесен за подготовка, кремаст и свеж сладолед од чоколадо што ќе го обожаваат и децата и возрасните

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(250 Милилитри)

Млеко(150 Милилитри)

Црно чоколадо(150 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Екстракт од ванила

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на тивок оган ставете ги слатката павлака и млекото и во него растопете го чоколадото.
  2. Во друг сад со жица за матење изматете ги жолчките со шеќерот.
  3. Потоа смесата со жолчки додајте ја во тенџерето со смесата од чоколадо, па продолжете да мешате на тивок оган уште многу кратко, додека смесата во тенџерето зоврие, а потоа веднаш тргнете настрана.
  4. Добро измешајте ја смесата, внимавајте да нема грутки, па по желба додајте и малку екстракт од ванила.
  5. Смесата оставете ја настрана да се олади целосно. Потоа ставете ја во фрижидер 1-2 часа.
  6. Потоа претурете ја во пластичен сад и ставете во замрзнувач.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: