Рецепти
Домашен сладолед од чоколадо Ана Ѓорова

Лесен за подготовка, кремаст и свеж сладолед од чоколадо што ќе го обожаваат и децата и возрасните

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(250 Милилитри)

Млеко(150 Милилитри)

Црно чоколадо(150 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Екстракт од ванила

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на тивок оган ставете ги слатката павлака и млекото и во него растопете го чоколадото.
  2. Во друг сад со жица за матење изматете ги жолчките со шеќерот.
  3. Потоа смесата со жолчки додајте ја во тенџерето со смесата од чоколадо, па продолжете да мешате на тивок оган уште многу кратко, додека смесата во тенџерето зоврие, а потоа веднаш тргнете настрана.
  4. Добро измешајте ја смесата, внимавајте да нема грутки, па по желба додајте и малку екстракт од ванила.
  5. Смесата оставете ја настрана да се олади целосно. Потоа ставете ја во фрижидер 1-2 часа.
  6. Потоа претурете ја во пластичен сад и ставете во замрзнувач.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: