Рецепти
Домашна италијанска супа Ана Ристеска

Вегетаријански рецепт кој може да го комбинирате зависно од времето во годината. Во лето може да го подготвите со тиквички, а во зима со зелка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Канелони(200 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Домат(2 )

Компир(5 )

Зелка(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сварете ги канелоните и исечете ги на половина.
  2. Во тава на оган ставете маслиново масло и пржете ги кромидот и лукот додека не омекнат.
  3. Потоа ставете ги доматите, компирите и зелката.
  4. Ставете една чаша вода и оставете да се динста 30 до 40 минути. По потреба додавајте вода ако видите дека зеленчукот се лепи на тавата.
  5. Додајте ги канелоните и варете уште 15 минути. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  6. Одозгора на чиниите попрскајте малку со ладно цедено маслиново масло.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: