Рецепти
Домашна италијанска супа Ана Ристеска

Вегетаријански рецепт кој може да го комбинирате зависно од времето во годината. Во лето може да го подготвите со тиквички, а во зима со зелка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Канелони(200 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Домат(2 )

Компир(5 )

Зелка(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сварете ги канелоните и исечете ги на половина.
  2. Во тава на оган ставете маслиново масло и пржете ги кромидот и лукот додека не омекнат.
  3. Потоа ставете ги доматите, компирите и зелката.
  4. Ставете една чаша вода и оставете да се динста 30 до 40 минути. По потреба додавајте вода ако видите дека зеленчукот се лепи на тавата.
  5. Додајте ги канелоните и варете уште 15 минути. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  6. Одозгора на чиниите попрскајте малку со ладно цедено маслиново масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: