Рецепти
Домашна италијанска супа
Вегетаријански рецепт кој може да го комбинирате зависно од времето во годината. Во лето може да го подготвите со тиквички, а во зима со зелка
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Канелони(200 Грама)
Маслиново масло(4 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Лук(2 Чешниња)
Домат(2 )
Компир(5 )
Зелка(1 )
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Сварете ги канелоните и исечете ги на половина.
- Во тава на оган ставете маслиново масло и пржете ги кромидот и лукот додека не омекнат.
- Потоа ставете ги доматите, компирите и зелката.
- Ставете една чаша вода и оставете да се динста 30 до 40 минути. По потреба додавајте вода ако видите дека зеленчукот се лепи на тавата.
- Додајте ги канелоните и варете уште 15 минути. Зачинете со сол и бибер по вкус.
- Одозгора на чиниите попрскајте малку со ладно цедено маслиново масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во