Рецепти
Домашна италијанска супа Ана Ристеска

Вегетаријански рецепт кој може да го комбинирате зависно од времето во годината. Во лето може да го подготвите со тиквички, а во зима со зелка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Канелони(200 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Домат(2 )

Компир(5 )

Зелка(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сварете ги канелоните и исечете ги на половина.
  2. Во тава на оган ставете маслиново масло и пржете ги кромидот и лукот додека не омекнат.
  3. Потоа ставете ги доматите, компирите и зелката.
  4. Ставете една чаша вода и оставете да се динста 30 до 40 минути. По потреба додавајте вода ако видите дека зеленчукот се лепи на тавата.
  5. Додајте ги канелоните и варете уште 15 минути. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  6. Одозгора на чиниите попрскајте малку со ладно цедено маслиново масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: