Рецепти
Домашни грицки со сусам и сончоглед Ана Ристеска

Посен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(250 Милилитри)

Пиво(250 Милилитри)

Сусам(250 Грама)

Сончоглед(250 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Брашно(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Од сите состојки се замесува тесто додека не се добие една хомогена смеса.
  2. Потоа со помош на сукало се формира кора со 1 санитиметар дебелина.
  3. Со калапче или доколку немате такво со мала чашка од ракија се сечат форми од кората.
  4. Добиените форми се ставаат во намрсена со маргарин тава за печење.
  5. Со остатокот од смесата ја повторуваме целата постапка додека не се потроши тестото.
  6. Формираните грицки се печат 20тина минути на температура од 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: