Рецепти
Доматна чорба со црвена леќа Ана Ѓорова

Вкусна и лесна чорбичка за вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Кумин(1 Супена лажица)

Буковец(малку )

Црвена леќа(3 Супени лажици)

Домат(400 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и морковот ситно се сечкаат, па се пржат на тивок оган. Се додаваат 1 лажица кумин и буковец по вкус.
  2. Кога ќе биде испржен кромидот, во садот се додаваат претходно излупени и исечкани домати, исчистената црвена леќа и водата со растворената коцка за супа.
  3. Сето ова се остава да врие од 15-20 минути, потоа сите состојки се процедуваат во еден сад, па кога малку ќе се оладат, се ставаат во блендер и се блендираат.
  4. Блендираната смеса се враќа во течноста и убаво се промешува.
  5. Доматната чорба се сервира во чинија со парче леб.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: