Рецепти
Доматна чорба со црвена леќа Ана Ѓорова

Вкусна и лесна чорбичка за вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Кумин(1 Супена лажица)

Буковец(малку )

Црвена леќа(3 Супени лажици)

Домат(400 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и морковот ситно се сечкаат, па се пржат на тивок оган. Се додаваат 1 лажица кумин и буковец по вкус.
  2. Кога ќе биде испржен кромидот, во садот се додаваат претходно излупени и исечкани домати, исчистената црвена леќа и водата со растворената коцка за супа.
  3. Сето ова се остава да врие од 15-20 минути, потоа сите состојки се процедуваат во еден сад, па кога малку ќе се оладат, се ставаат во блендер и се блендираат.
  4. Блендираната смеса се враќа во течноста и убаво се промешува.
  5. Доматната чорба се сервира во чинија со парче леб.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: