Рецепти
Доматна манџа Ана Ѓорова

Едноставно и вкусно јадење од месо и микс зеленчуци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На маслиново масло го пропржуваме кромидот додека добие жолта боја.
  2. Месото го сечкаме на коцки и го додаваме во кромидот за да се испржи.
  3. Откако ќе се испржат кромидот и месото, додаваме зачини – бибер, лук во прав, вегета.
  4. Ги додаваме и печурките и нив ги пропржуваме.
  5. На крај, ја додаваме златната мешавина, потоа доматното пире (измешано со сув босилек и оригано) и вариме сè заедно околу 10-15 минути на тивок оган.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: