Рецепти
Доматна манџа Ана Ѓорова

Едноставно и вкусно јадење од месо и микс зеленчуци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На маслиново масло го пропржуваме кромидот додека добие жолта боја.
  2. Месото го сечкаме на коцки и го додаваме во кромидот за да се испржи.
  3. Откако ќе се испржат кромидот и месото, додаваме зачини – бибер, лук во прав, вегета.
  4. Ги додаваме и печурките и нив ги пропржуваме.
  5. На крај, ја додаваме златната мешавина, потоа доматното пире (измешано со сув босилек и оригано) и вариме сè заедно околу 10-15 минути на тивок оган.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: