Рецепти
Доматна манџа Ана Ѓорова

Едноставно и вкусно јадење од месо и микс зеленчуци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На маслиново масло го пропржуваме кромидот додека добие жолта боја.
  2. Месото го сечкаме на коцки и го додаваме во кромидот за да се испржи.
  3. Откако ќе се испржат кромидот и месото, додаваме зачини – бибер, лук во прав, вегета.
  4. Ги додаваме и печурките и нив ги пропржуваме.
  5. На крај, ја додаваме златната мешавина, потоа доматното пире (измешано со сув босилек и оригано) и вариме сè заедно околу 10-15 минути на тивок оган.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: