Рецепти
Доматна манџа
Едноставно и вкусно јадење од месо и микс зеленчуци
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Златна мешавина(100 Грама)
Свежи шампињони(300 Грама)
Кромид(1/2 Главица)
Доматно пире(1/2 )
Печеница(или суво месо без коска - панцета 300 грама )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- На маслиново масло го пропржуваме кромидот додека добие жолта боја.
- Месото го сечкаме на коцки и го додаваме во кромидот за да се испржи.
- Откако ќе се испржат кромидот и месото, додаваме зачини – бибер, лук во прав, вегета.
- Ги додаваме и печурките и нив ги пропржуваме.
- На крај, ја додаваме златната мешавина, потоа доматното пире (измешано со сув босилек и оригано) и вариме сè заедно околу 10-15 минути на тивок оган.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во