Рецепти
Гарнир од модри патлиџани Ана Ѓорова

Одличен за со разни видови пржено, печено или варено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(800 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Домат(2 )

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Сушен темјан

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги, излупете ги и исечете ги на покрупни парчиња.
  2. Лукот исечкајте го и пржете го во тенџере со загреано масло. Додајте ги модрите патлиџани откако лукот убаво ќе се пропржи и измешајте.
  3. Додајте ги зачините по вкус, покријте го тенџерето со капак и гответе на умерена температура додека не се сварат модрите патлиџани, а на крај додајте ги исечканите домати.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: