Рецепти
Гарнирани тост лепчиња Ана Ѓорова

Потпечени лепчиња со вкусен намаз од пилешки џигер и зеленчук. Супер можност да го искористите сувиот леб од пред неколку дена и да приготвите вкусен оброк.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Целер(2 страка )

Морков(1 )

Магдонос

Масло

Пилешки џигер(400 Грама)

Бело вино(колку да се полијат џигерите )

Концентрат од домат(4 Супени лажици)

Зелени маслинки(30 Грама)

Путер(40 Грама)

Леб(18 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ситно исечкајте го кромидот и пропржете го на малку масло за да омекне. Додајте ги целерот, морковот и магдоносот, па пропржете ги кратко со кромидот.
  2. Џигерите додајте ги во тавата со зеленчукот. Пржете ги додека да заруменат, па полијте ги со бело вино и додајте го концентратот од домати (претходно растворен во половина чаша топла вода). Зачинете со сол и бибер и варете 30 минути на тивок оган.
  3. Потоа исечкајте ги џигерите или сè заедно сомелете со рачен блендер. Вратете го сосот и додајте ги ситно исечканите маслинки и путерот, па промешајте.
  4. Парчињата леб потпечете ги од двете страни и премачкајте ги со смесата. Гарнирајте ги по желба со тенко исечкана сланина, коцки црвени пиперки и исечкани маслинки.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: