Рецепти
Гарнирани тост лепчиња Ана Ѓорова

Потпечени лепчиња со вкусен намаз од пилешки џигер и зеленчук. Супер можност да го искористите сувиот леб од пред неколку дена и да приготвите вкусен оброк.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Целер(2 страка )

Морков(1 )

Магдонос

Масло

Пилешки џигер(400 Грама)

Бело вино(колку да се полијат џигерите )

Концентрат од домат(4 Супени лажици)

Зелени маслинки(30 Грама)

Путер(40 Грама)

Леб(18 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ситно исечкајте го кромидот и пропржете го на малку масло за да омекне. Додајте ги целерот, морковот и магдоносот, па пропржете ги кратко со кромидот.
  2. Џигерите додајте ги во тавата со зеленчукот. Пржете ги додека да заруменат, па полијте ги со бело вино и додајте го концентратот од домати (претходно растворен во половина чаша топла вода). Зачинете со сол и бибер и варете 30 минути на тивок оган.
  3. Потоа исечкајте ги џигерите или сè заедно сомелете со рачен блендер. Вратете го сосот и додајте ги ситно исечканите маслинки и путерот, па промешајте.
  4. Парчињата леб потпечете ги од двете страни и премачкајте ги со смесата. Гарнирајте ги по желба со тенко исечкана сланина, коцки црвени пиперки и исечкани маслинки.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: