Рецепти

Германска палачинка
Едноставна германска палачинка со која нема како да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Загрејте ја рерната на 200 степени.
- Путерот ставете го во стаклена тава и во рерна додека таа се загрева. Кога путерот ќе се стопи извадете ја тавата. Внимавајте путерот да не ви загори.
- Убаво измешајте го брашното, солта и млекото. Потоа додајте ги јајцата и мешајте.
- Зависи од тоа како ќе ги мешате јајцата, таква палачинка ќе добиете. Ако ги матите брзо или со миксер ќе добиете тенко тесто со високи краеви. Ако ги матите поспоро ќе добиете подебело тесто со ниски краеви.
- Сипете ја смесата во стаклената тава и печета ја 20-22 минути.
- Послужете ја со јаворов сируп или шеќер во прав и лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во