Рецепти
Германска палачинка Ана Ристеска

Едноставна германска палачинка со која нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(4 Супени лажици)

Брашно(2 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Сол(1 Кафена лажица)

Јајце(12 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени.
  2. Путерот ставете го во стаклена тава и во рерна додека таа се загрева. Кога путерот ќе се стопи извадете ја тавата. Внимавајте путерот да не ви загори.
  3. Убаво измешајте го брашното, солта и млекото. Потоа додајте ги јајцата и мешајте.
  4. Зависи од тоа како ќе ги мешате јајцата, таква палачинка ќе добиете. Ако ги матите брзо или со миксер ќе добиете тенко тесто со високи краеви. Ако ги матите поспоро ќе добиете подебело тесто со ниски краеви.
  5. Сипете ја смесата во стаклената тава и печета ја 20-22 минути.
  6. Послужете ја со јаворов сируп или шеќер во прав и лимон.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: