Рецепти
Гевгелиска баница со спанаќ и сирење Ана Ѓорова

Послужете ја баницата топла со чаша јогурт и парче сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Квасец(1 )

Брашно(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Спанаќ(1 Килограм)

Сирење(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во еден подлабок сад ставете го брашното, додајте ги водата, квасецот, брашното и солта, па замесете меко тесто.
  2. Поделете го тестото на мали парченца од кои потоа ќе расукате кори.
  3. Расуканите кори попрскајте ги со масло. Врз секоја кора ставете по две-три лажици од испржениот спанаќ и од изренданото сирење и се завиткуваат во стапчиња.
  4. Стапчињата се редат едно до друго во намастен плех и се печат.
  5. Испечената баница се попрскува со мешавина од вода и од масло, се покрива со крпа неколку минути и потоа се сервира.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: