Рецепти
Гевгелиска баница со спанаќ и сирење Ана Ѓорова

Послужете ја баницата топла со чаша јогурт и парче сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Квасец(1 )

Брашно(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Спанаќ(1 Килограм)

Сирење(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во еден подлабок сад ставете го брашното, додајте ги водата, квасецот, брашното и солта, па замесете меко тесто.
  2. Поделете го тестото на мали парченца од кои потоа ќе расукате кори.
  3. Расуканите кори попрскајте ги со масло. Врз секоја кора ставете по две-три лажици од испржениот спанаќ и од изренданото сирење и се завиткуваат во стапчиња.
  4. Стапчињата се редат едно до друго во намастен плех и се печат.
  5. Испечената баница се попрскува со мешавина од вода и од масло, се покрива со крпа неколку минути и потоа се сервира.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: