Рецепти
Гевгелиска баница со спанаќ и сирење Ана Ѓорова

Послужете ја баницата топла со чаша јогурт и парче сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Квасец(1 )

Брашно(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Спанаќ(1 Килограм)

Сирење(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во еден подлабок сад ставете го брашното, додајте ги водата, квасецот, брашното и солта, па замесете меко тесто.
  2. Поделете го тестото на мали парченца од кои потоа ќе расукате кори.
  3. Расуканите кори попрскајте ги со масло. Врз секоја кора ставете по две-три лажици од испржениот спанаќ и од изренданото сирење и се завиткуваат во стапчиња.
  4. Стапчињата се редат едно до друго во намастен плех и се печат.
  5. Испечената баница се попрскува со мешавина од вода и од масло, се покрива со крпа неколку минути и потоа се сервира.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: