Рецепти
Ѓевречиња од мелено месо Ана Ѓорова

Брз и лесен ручек што може да го комбинирате како што сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Лентите чадена сланина и кашкавалот се сечкаат на поситни коцки и се додаваат во садот со меленото месо.
  2. Кромидот и магдоносот се сечкаат, се додаваат во садот и се зачинува со сол и бибер.
  3. Смесата во садот се размесува да се добие хомогена смеса.
  4. Од смесата се прават топки, а од нив се формираат ѓевречиња.
  5. Ѓевречињата се пржат на тивко во загреана рерна со масло или се печат на скара.
  6. Испржените ѓевречиња се ставаат во чинија и се служат по желба. Може да ги послужите со растопен кајмак, со сос од домати, со гарнир од компири или други додатоци по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: