Рецепти
Говедски гулаш
Традиционален рецепт за гулаш на унгарски начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Говедски бифтек(1 Килограм)
Кромид(500 Грама)
Сланина(150 Грама)
Црвен пипер(30 Грама)
Црвено вино(1 Чаша)
Сол(3 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 250 минути
- Во сад прво наредете ја сланината исечена на коцки.
- На сланината наредете го исеченото говедско месо, посипете го со сол и црвен пипер и над нив ставете го сечканиот кромид.
- Потоа наредете ги состојките по истиот редослед, додека не се потрошат.
- На крајот, прелијте со црвено вино, поклопете и печете околу 4 часа. Послужете го со пире или варен ориз.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во