Рецепти
Говедски гулаш Ана Ѓорова

Традиционален рецепт за гулаш на унгарски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедски бифтек(1 Килограм)

Кромид(500 Грама)

Сланина(150 Грама)

Црвен пипер(30 Грама)

Црвено вино(1 Чаша)

Сол(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 250 минути

  1. Во сад прво наредете ја сланината исечена на коцки.
  2. На сланината наредете го исеченото говедско месо, посипете го со сол и црвен пипер и над нив ставете го сечканиот кромид.
  3. Потоа наредете ги состојките по истиот редослед, додека не се потрошат.
  4. На крајот, прелијте со црвено вино, поклопете и печете околу 4 часа. Послужете го со пире или варен ориз.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: