Рецепти
Говедски гулаш Ана Ѓорова

Традиционален рецепт за гулаш на унгарски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедски бифтек(1 Килограм)

Кромид(500 Грама)

Сланина(150 Грама)

Црвен пипер(30 Грама)

Црвено вино(1 Чаша)

Сол(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 250 минути

  1. Во сад прво наредете ја сланината исечена на коцки.
  2. На сланината наредете го исеченото говедско месо, посипете го со сол и црвен пипер и над нив ставете го сечканиот кромид.
  3. Потоа наредете ги состојките по истиот редослед, додека не се потрошат.
  4. На крајот, прелијте со црвено вино, поклопете и печете околу 4 часа. Послужете го со пире или варен ориз.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: