Рецепти
Грав со спанаќ Ана Ѓорова

Одлична комбинација за вкусен и едноставен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Гравот се става да се вари.
  2. Откако ќе се свари, се запржува со кромид сечкан на листови и испржен на масло.
  3. Во него се додава црвен пипер и чешниња бел лук, сол, бибер и магдонос.
  4. Кога гравот е готов, заедно со запршката се става во огноотпорен сад.
  5. Спанаќот посебно се мие и се вари во врела вода. Кога ќе биде готов, се мие со ладна вода и се пропржува во тава.
  6. Спанаќот се зачинува со сол, бибер и бел лук и се става преку гравот.
  7. Преку гравот може да се стави и месо по желба и потоа се пече во рерна.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: