Рецепти
Грав со спанаќ Ана Ѓорова

Одлична комбинација за вкусен и едноставен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Гравот се става да се вари.
  2. Откако ќе се свари, се запржува со кромид сечкан на листови и испржен на масло.
  3. Во него се додава црвен пипер и чешниња бел лук, сол, бибер и магдонос.
  4. Кога гравот е готов, заедно со запршката се става во огноотпорен сад.
  5. Спанаќот посебно се мие и се вари во врела вода. Кога ќе биде готов, се мие со ладна вода и се пропржува во тава.
  6. Спанаќот се зачинува со сол, бибер и бел лук и се става преку гравот.
  7. Преку гравот може да се стави и месо по желба и потоа се пече во рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: