Рецепти
Грав со спанаќ
Одлична комбинација за вкусен и едноставен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Гравот се става да се вари.
- Откако ќе се свари, се запржува со кромид сечкан на листови и испржен на масло.
- Во него се додава црвен пипер и чешниња бел лук, сол, бибер и магдонос.
- Кога гравот е готов, заедно со запршката се става во огноотпорен сад.
- Спанаќот посебно се мие и се вари во врела вода. Кога ќе биде готов, се мие со ладна вода и се пропржува во тава.
- Спанаќот се зачинува со сол, бибер и бел лук и се става преку гравот.
- Преку гравот може да се стави и месо по желба и потоа се пече во рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во