Рецепти
Грав во доматен сос (посно) Ана Ѓорова

Посно јадење што е многу лесно, а вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(400 Грама)

Домат(200 Грама)

Сол

Бибер

Масло

Лук(1 Чешне)

Жалфија

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Гравот оставете го да кисне преку ноќ во вода. Утредента исцедете го од водата во која се киснеше, ставете нова вода во тенџере и варете го 40-тина минути.
  2. Во меѓувреме во тава на оган загрејте масло и додајте го целото чешне лук со жалфијата.
  3. Излупете ги доматите и исечкајте ги, па додајте ги во загреаното масло и пржете го сосот од домати додека се згусне.
  4. Потоа додајте го сварениот грав и зачинете со сол и бибер.
  5. Измешајте и продолжете да готвите уште 10-тина минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: