Рецепти
Грав во доматен сос (посно) Ана Ѓорова

Посно јадење што е многу лесно, а вкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(400 Грама)

Домат(200 Грама)

Сол

Бибер

Масло

Лук(1 Чешне)

Жалфија

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Гравот оставете го да кисне преку ноќ во вода. Утредента исцедете го од водата во која се киснеше, ставете нова вода во тенџере и варете го 40-тина минути.
  2. Во меѓувреме во тава на оган загрејте масло и додајте го целото чешне лук со жалфијата.
  3. Излупете ги доматите и исечкајте ги, па додајте ги во загреаното масло и пржете го сосот од домати додека се згусне.
  4. Потоа додајте го сварениот грав и зачинете со сол и бибер.
  5. Измешајте и продолжете да готвите уште 10-тина минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: