Рецепти
Грав во доматен сос (посно)
Посно јадење што е многу лесно, а вкусно
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Гравот оставете го да кисне преку ноќ во вода. Утредента исцедете го од водата во која се киснеше, ставете нова вода во тенџере и варете го 40-тина минути.
- Во меѓувреме во тава на оган загрејте масло и додајте го целото чешне лук со жалфијата.
- Излупете ги доматите и исечкајте ги, па додајте ги во загреаното масло и пржете го сосот од домати додека се згусне.
- Потоа додајте го сварениот грав и зачинете со сол и бибер.
- Измешајте и продолжете да готвите уште 10-тина минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во