Рецепти
Грил-ослиќ на андалузиски начин Ана Ѓорова

Зачинет ручек за љубителите на рибата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибата пред да се стави во тава за печење ја премачкуваме од двете страни со ракијата (уште подобро е ако имате вишнова ракија) и наросуваме сите зачини.
  2. Откако ќе замириса на свежа вишна, рибата ја покриваме со алуминиумска фолија и ја печеме во грил-тавата додека не зарумени.
  3. Во меѓувреме го правиме прилогот од компири: компирите исечкани на коцки ги вариме 15 минути. Ги цедиме од течноста и ги потопуваме со сангријата да отстојат само 3 минути.
  4. Откако малку ќе поцрвенат од течноста ги ставаме да се пропржат на путерот. Ги зачинуваме и ги промешуваме. Ги оставаме да се пржат додека заруменат.
  5. По желба со рибата како прилог може да ставите и грашак.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: