Рецепти
Грил-ослиќ на андалузиски начин Ана Ѓорова

Зачинет ручек за љубителите на рибата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибата пред да се стави во тава за печење ја премачкуваме од двете страни со ракијата (уште подобро е ако имате вишнова ракија) и наросуваме сите зачини.
  2. Откако ќе замириса на свежа вишна, рибата ја покриваме со алуминиумска фолија и ја печеме во грил-тавата додека не зарумени.
  3. Во меѓувреме го правиме прилогот од компири: компирите исечкани на коцки ги вариме 15 минути. Ги цедиме од течноста и ги потопуваме со сангријата да отстојат само 3 минути.
  4. Откако малку ќе поцрвенат од течноста ги ставаме да се пропржат на путерот. Ги зачинуваме и ги промешуваме. Ги оставаме да се пржат додека заруменат.
  5. По желба со рибата како прилог може да ставите и грашак.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: